Hockey hielo – Copa Federación: El CG Puigcerdà dice…

A continuación publicamos íntegramente, la nota de prensa posterior a la final de la Copa Federación, que nos ha hecho llegar el CG Puigcerdà:

“La FEDH omet el seu propi reglament esportiu i obliga al CGP a jugar la final de la CF amb vuit jugadors i el porter

Els cerdans van abandonar a la meitat de la primera part per lesió del porter i guanyant 0 a 1 (Yvann Bellido)

El públic de Jaca es va mostrar indignat amb el palco per l’espectacle dantesc que es va produir

Jaca.- L’esport de l’hoquei gel va patir un dur revés causat pel mateix director tècnic de la Federació Espanyola d’Esports de Gel, Karlos Gordóvil. El tècnic de la Federació va amenaçar a l’entrenador del CGP, Peter Oppitz, de què si no sortia al gel a jugar li cauria una greu sanció al Club. Oppitz, incrèdul li va recordar que només tenia vuit jugadors i un porter i que per tant no eren una plantilla suficient segons marca el reglament de la pròpia FEDH i fins hi tot el reglament genèric de la Federació Internacional d’Hoquei Gel (IIHF). Gordóvil va persistir amb les amenaces i l’entrenador del Puigcerdà va dir als jugadors que havien de sortir al gel a disputar la final. En el primer minut de joc, el davanter groc i negre Yvann Bellido va fer pujar el 0 a 1 al marcador, i dotze minuts més tard el Puigcerdà es retirava per lesió del porter. Ara, el partit queda com una incògnita, la FEDH no ha dit encara què passa amb el partit ni com s’ha de resoldre, ja que teòricament no s’hauria pogut començar.

El CGP lamenta l’espectacle que es va donar a Jaca, i en declina tota la responsabilitat a la FEDH i al mateix CH Jaca per haver posat una final en dia laborable, i especialment el dia 5 de gener on a Puigcerdà es treballa més que mai. Es per això que els jugadors amateurs del club no van poder assistir a la convocatòria, ja que tenien llurs compromisos laborals. D’aquesta situació ja es va advertir en repetides ocasions tant al Jaca com a la FEDH perquè no canviessin el dia de la final, que en un principi estava establerta pel dia 6 de gener. Tot i les advertències del CGP dient que els jugadors amateurs no poden garantir jugar en un dia laborable la FEDH va acceptar la proposta del Jaca de canviar el dia, sense donar cap més explicació. Llavors el CGP va tornar a enviar un correu al·legant que no garantia poder disposar del mínim de jugadors requerit pel reglament. I la FEDH va enviar l’última resolució, inapel·lable, dient que la final s’havia de jugar el dia 5 de gener. Això arribava al CGP el dia 4 de gener. Tot i així, el CGP va fer un comunicat oficial adreçat a la FEDH al CH Jaca i als mitjans advertint que no podia garantir desplaçar-se amb la plantilla mínima que exigeix el reglament.

Ara, el CGP demanarà a les més altes institucions de l’esport espanyol i de la IIHF que revisi tot aquest cas i que depuri responsabilitats. El CGP considera que la FEDEH ha actuat totalment en contra dels interessos dels jugadors amateurs, sense respectar el seu horari laborable. Això per una banda, i per l’altra, que la pròpia FEDH, per mitjà del seu director tècnic, Karlos Gordóvil, obliga a un equip, sota amenaces, a disputar una final sense tenir el mínim de jugadors que estableix el propi reglament espanyol i l’internacional. Aquest segon fet, a part de representar un seriós perill per la integritat de l’esportista, també és una falta de respecte total envers els aficionats que han pagat una entrada per veure la final.

Es per això, que el CGP estudiarà en el decurs dels pròxims dies si segueix a la competició o es retira fins que la FEDH dictamini que fa al respecte del què ha succeït. La Junta directiva de l’entitat cerdana està disposada a anar fins al final, una vegada vista l’actuació per part dels responsables federatius presents a Jaca, que són els mateixos que han fixat i canviat el calendari segons els designis del CH Jaca. Una situació, que pel CGP es inadmissible i injusta”.

Traducción online al castellano de este texto: Traducir

Anuncios

4 Responses to “Hockey hielo – Copa Federación: El CG Puigcerdà dice…”


 1. 1 anónimo 7 enero 2010 en 9:08

  Si tanto queremos que el hockey hielo en España vaya creciendo, como pueden passar esas cosas????

 2. 2 hockeyboig 7 enero 2010 en 9:13

  El resumen de este lamentable suceso es desolador. Me parece que detrás de esta guerra de comunicados hay una intrahistoria compleja y con rencillas e intenciones inconfesables, y no me atrevo a señalar a nadie como culpable del tema. Pero está claro que la federación no sirve como plataforma para aunar voluntades. Si con diez clubs de hockey en España, y no más de 1.000 fichas, la federación no consigue cosas tan básicas como que los dos presidentes de los clubs más sólidos hablen entre sí, pues apaga y vámonos.

  Yo siempre he pensado que esta estrategia de confrontación entre los clubs está generada por la misma federación, que está atemorizada ante la posibilidad de que los 5 clubs de primera división un día se harten y se unan, acabando con la federación en pleno (¿que sería de la federación sin ellos?). Por ello estos cabreos y malos rollos le convienen puesto que evitan la unidad. De todos modos, los aficionados y practicantes estamos hartos, hartos de presidentes que se creen su cargo y no son capaces de arreglar lo más básico, hartos de una federación que no sabe donde va, hartos de la violencia en los partidos y unos árbitros de nivel bajísimo, y hartos de un deporte con un presente errático y un futuro que es una incógnita.

  Por favor. Que todos reconsideren sus posturas. Por el bien de los jugadores, por el bien del público, por los esponsores y por los chicos y chicas que cada día se atan los patines para lanzarse al hielo pensando en un futuro mejor.

  Por cierto. ¿Cuantos Federativos irán a Vancouver?

 3. 3 cerdanya 7 enero 2010 en 18:27

  El CLUB GEL PUIGCERDÀ no puede retirarse!!!! Nada volverá a ser igual!!!!


 1. 1 Final de la Copa Federación: El CG Puigcerdà convoca una rueda de prensa para reafirmarse en su posición. « Hockey Hielo en España – Contra la tanca Trackback en 15 enero 2010 en 0:25

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s




Contra La Tanca, hockey sobre hielo español y internacional

Contra La Tanca, blog sobre el hockey hielo español, sin olvidar el internacional

RESULTADOS DEL FIN DE SEMANA (29 Y 30 DE ENERO Y 1 DE FEBRERO DE 2011)

Para consultar los resultados, seguir este enlace:

RESULTADOS

Estadísticas de jugadores

Para consultar los datos, seguir este enlace:

ESTADISTICAS

Escribe tu dirección de correo electrónico para suscribirte a este blog, y recibir notificaciones de nuevos mensajes por correo.

Únete a otros 5 seguidores

Archivos

BlogESfera Directorio de Blogs Hispanos - Agrega tu Blog
Bitacoras, weblogs en español
Add to Technorati Favorites
Anuncios

A %d blogueros les gusta esto: